Regnskabskalender 2024

At have en kalender over de forskellige frister og deadlines i dit regnskab er en god måde at skabe overblik på. Jeg har lavet en kalender, som du frit kan downloade og bruge.

Regnskab

Regnskabskalender 2024

At have en kalender over de forskellige frister og deadlines i dit regnskab er en god måde at skabe overblik på. Jeg har lavet en kalender, som du frit kan downloade og bruge. I regnskabskalenderen kan du se hvornår du skal betale moms, lønsum og B-skat, og hvornår du senest skal indsende dit oplysningsskema (tidligere kaldet udvidet selvangivelse). Du kan også se hvornår forskuds- og årsopgørelse plejer at være tilgængelige.

Moms

Hvis din virksomhed er momspligtig skal du betale moms løbende.

  • Hvis den årlige momspligtige omsætning er mindre end 5 mio. kr. betales hvert halve år

I 2024 betales 1. marts for 2. halvår 2023 og 2. september for 1. halvår 2024

  • Hvis den årlige momspligtige omsætning er mellem 5 og 50 mio. kr., eller hvis du er nystartet, betales hvert kvartal

I 2024 betales 1. marts for 4. kvartal 2023, 3. juni for 1. kvartal 2024, 2. september for 2. kvartal 2024 og 2. december for 3. kvartal 2024.

(For virksomheder med en årlig momspligtig omsætning over 50 mio. kr. betales hver måned).

Lønsum

Hvis din virksomhed er lønsumsafgiftspligtig skal du betale lønsumsafgift. Reglerne for beregning af lønsumsafgift er ikke helt enkle, men den korte beskrivelse er, at de fleste virksomheder som fx tandlæger, fysioterapeuter, taxivognmænd, virksomheder der sælger momsfri undervisning og kulturelle ydelser, og som har et årligt resultat på over 80.000 kr., skal beregne lønsumsafgift efter metode 4 – her er satsen i 2024 4,12%.

Hvis du har ansatte i virksomheden skal du indberette og betale lønsumsafgift fem gange om året, nemlig 15. januar, 15. april, 15. juli og 15. oktober, der beregnes for det forudgående kvartal. Derudover skal du indberette og betale endelig lønsumsafgift for året før den 15. august.

Har du ingen ansatte skal du kun betale en gang om året, nemlig den 15. august.

Få økonomisk overblik

B-skat

Har du en enkeltmandsvirksomhed er dit overskud i virksomheden B-indkomst. Det betyder, at du skal betale B-skat af overskuddet. Hvis du er lønmodtager samtidig med at du har en virksomhed, har du således både A-indkomst og B-indkomst.

Hvis du på forskudsopgørelsen angiver dit forventede overskud det kommende år, vil SKAT beregne din B-skat, og du skal så betale den i 10 rater fordelt ud over året (alle måneder undtagen juni og december). Du kan altid ændre i din forskudsopgørelse, hvis virksomhedens overskud ser ud til at ændre sig.

Hvis ikke du betaler B-skatten løbende hen over året, vil du når oplysningsskemaet indsendes få beregnet din restskat.

Årsopgørelse / oplysningsskema

SKAT åbner for årsopgørelserne medio marts. Når der er adgang til årsopgørelsen, kan du indtaste tallene for din virksomhed. Når alt er indberettet, kan du se om du har betalt for meget eller for lidt i skat for 2023.

Det er en god ide at få hjælp til at udfylde oplysningsskemaet af en bogholder eller en revisor, så du kan være sikker på, at det er de korrekte tal der bliver indberettet.

Forskudsopgørelse

I løbet af november har SKAT din forskudsopgørelse klar. Jeg vil råde dig til at se forskudsopgørelsen igennem for at se om der er noget du skal ændre.

Det kan være, at du har…

Som du kan se er der mange ting at holde styr på. Regnskabskalenderen er en god måde at danne sig et overblik over årets indberetninger og betalinger. Har du brug for min hjælp til de enkelte punkter så ring 29 66 46 92.